De 5 hoogste gebouwen in Tilburg

Tilburg gaat de hoogte in. Overal zie je hijskranen waarbij de ene nog hoger gaat dan de andere. Wij hebben een overzicht gemaakt van de hoogste gebouwen in Tilburg, inclusief nieuwbouw.

1. De Heuvelse Kerk 

De Heuvelse Kerk. Foto: indebuurt Tilburg 

De Heuvelse Kerk behoort zeker tot een van de hoogste gebouwen van Tilburg. De Kerk is maar liefst 72 meter hoog en is daarmee de hoogste kerk van de stad.  

2. Interpolis-toren 

De Interpolis-toren. Foto: Wikimedia Commons 

De Interpolis toren is 92 meter hoog. Het zal niemand verbazen dat dit bekende gebouw een van de hoogste in Tilburg is. Het gebouw is het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Interpolis, een handelsnaam van Achmea.  

3. StadsHeer 

De StadsHeer. Foto: indebuurt Tilburg 

De StadsHeer is momenteel nog het tweede hoogste gebouw in Tilburg en ziet er zeer opvallend uit. Deze woontoren kenmerkt zich door de zogenoemde ‘vogelkooikes’ doordat de balkons een beetje lijken op een vogelkooi. De woontoren is 101 meter hoog en heeft 31 verdiepingen.  

4. De Clarissentoren (komt eraan) 

Impressie van de nieuwe Clarissentoren. Foto: SDK Vastgoed 

Eigenlijk is de Clarissentoren nog niet het tweede hoogste gebouw van Tilburg omdat hij er nog niet staat. Maar met een hoogte van 130 meter wordt de woontoren toch echt het tweede hoogste gebouw van Tilburg.  

5. De Westpoint 

De Westpoint. Foto: Freddie de Roeck 

Dit is waarschijnlijk geen verassing. De Westpoint is het hoogste gebouw in Tilburg met een hoogte van 143,1 meter om precies te zijn. De woontoren heeft 47 verdiepingen en 154 appartementen. De Westpoint is zelfs een tijdje de hoogste woontoren van Nederland geweest, maar dat is niet meer het geval. Die staat in Rotterdam.