Brabantstad Makelaardij Weetjes

Onze beroemde social weetjes

Indien je gebruikt maakt van de wettelijke bedenktijd en opnieuw binnen zes maanden daarna besluit hetzelfde huis te kopen geldt de wettelijke bedenktijd niet opnieuw.

Laat je niet misleiden door het woord voorlopige koopovereenkomst. Er bestaat namelijk niet zoiets als een voorlopig koopcontract. Zodra beide partijen een handtekening hebben gezet is het bindend. Daar is dus niets voorlopigs aan.

Nieuwbouw woningen in 2021 10% duurder dan een jaar eerder

Met ingang van 2021 is een aantal regels voor het aanvragen van een hypotheek versoepeld.
Dit maakt het in veel gevallen iets makkelijker om een hypotheek aan te vragen en misschien dus ook om toch die droomwoning te bemachtigen. Vraag onze collega’s van Brabantstad Verzekeringen en Hypotheken om advies.

De krapte op de huizenmarkt houdt kopers niet tegen. Het aantal mensen dat van plan is een huis te kopen neemt nog steeds toe.

De bedenktijd duurt drie dagen en begint om 0.00 uur van de dag die volgt op de dag dat de door partijen ondertekende koopovereenkomst (in kopie) aan koper ter hand gesteld is. Indien de bedenktijd op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag eindigt, wordt deze verlengd tot en met de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is. De bedenktijd wordt, zo nodig, zoveel verlengd, dat daarin ten minste twee dagen voorkomen die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag zijn.