Wat doet een aankoopmakelaar?

Het zoeken naar een geschikt huis is geen gemakkelijke zoektocht. Vandaar dat wij adviseren om een aankoopmakelaar in te schakelen bij dit proces. Een aankoopmakelaar houdt namelijk rekening met jouw belang bij het aankopen van een woning.

Belangrijke beslissing

Het kopen van een huis doe je natuurlijk niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing die veel impact zal hebben op jouw leven. Een makelaar van Brabantstad Makelaardij is betrokken bij het proces en zal een passend advies geven. Hierbij heb je zelf de keuze om je volledig te laten begeleiden tijdens het proces of alleen bij bepaalde delen (bijvoorbeeld alleen de onderhandelingen).


Van bezichtiging naar eindoordeel

Terwijl je nagaat of het desbetreffende huis aan jouw eisen voldoet, kijkt de makelaar van Brabantstad Makelaardij alvast verder. Heeft het huis gebreken en hoe is de onderhoudssituatie? In sommige gevallen wordt er een bouwkundige keuring uitgevoerd. 

Wanneer het huis aan al je eisen voldoet, dan gaat de makelaar van Brabantstad Makelaardij nog een stapje verder. Hoe zit het met het energielabel en eventuele milieuregels? Is er een bestemmingsplan? De makelaar is in staat om deze gegevens snel te bemachtigen. Ook wordt je door de makelaar op de hoogte gehouden van het biedingsproces. 


Van onderhandeling naar koopovereenkomst

Na de voorgaande stappen is het belangrijk om de juiste biedingsstrategie te bepalen. Wat wordt je openingsbod? De makelaar van Brabantstad Makelaardij ondersteunt je daarin en geeft objectief advies. Met een hele hoop ervaring weet de makelaar van Brabantstad Makelaardij in hoeverre de vraagprijs overeenkomt met de actuele marktwaarde. 

Gefeliciteerd! Je eindbod op jouw droomhuis is geaccepteerd. Nu is het zaak voor de makelaar van Brabantstad Makelaardij om de koopovereenkomst door te nemen zodat deze ondertekend kan worden. 


Overdracht bij de notaris

De woning is grondig geïnspecteerd en goedgekeurd. De laatste stap is het ondertekenen van de akte en deze afleveren bij een notaris. De notaris zorgt vervolgens voor je inschrijving bij het Kadaster. Champagne! De sleutels van je nieuwe huis zijn voor jou. 


Op zoek naar een nieuwe woning? Aarzel niet en neem contact op met Annick van Brabantstad Makelaardij.