Jouw woning verkopen?

Als je zelf je woning wil gaan verkopen, is het handig om te werken via een vast stappenplan. Zo weet je zeker dat je geen stappen over het hoofd ziet en ben je goed voorbereid.


Stap 1

Kennismaking

Onze eerste kennismaking starten wij met een kopje koffie en een warm Brabants worsten- of vegabroodje.
Daarna legt onze makelaar het verkoopproces uit.
We begrijpen dat het verkopen van je woning niet een alledaags ding is. Maar waarom zou je dan voor Brabantstad Makelaardij kiezen? Wij zijn hét vernieuwende makelaarskantoor in Tilburg. We onderscheiden ons door onze One-Stop-Shop. Heb je ook een verzekering of hypotheek nodig? Wij hebben alles onder één dak. Daarnaast heb je een persoonlijk en efficiënt contact. Zo zijn we bereikbaar via telefoon en whatsapp en zijn er tal van flexibele mogelijkheden voor afspraken in de avonduren en in het weekend.
We zijn zeer actief op social media waardoor we een groot netwerk hebben om jouw woning snel onder de aandacht te krijgen.
We hebben een aantal verkooppakketten voor je samengesteld. Tijdens het kennismakinggesprek zullen we bekijken welk pakket het beste past bij de door jou te verkopen woning. Uiteraard worden in dit kennismakingsgesprek al jouw vragen beantwoord. Ook zullen we de huidige marktsituatie met je bespreken. Dit alles geheel vrijblijvend.


Stap 2

Verkoopvoorstel

Tijdens ons onderzoek hebben wij gekeken naar vergelijkbare woningen in de buurt. Samen met het bezoek aan jouw woning en het referentie/marktonderzoek komen wij tot het verkoopadvies, de verkoopwaarde en vraagprijs.
Verder gaan we samen bekijken hoe we jouw woning onder de aandacht gaan brengen en welke sterke punten we van jouw woning kunnen promoten.
Daarnaast maken we samen een keuze uit onze verkooppakketten, geheel toegepast op jouw wensen.


Stap 3

Promoten van je woning

Sociale netwerken zijn een groot onderdeel van onze social mediastrategie. 10,4 miljoen Nederlanders zijn dagelijks op social media actief. Grote kans dat ook jouw toekomstige koper op social media te vinden is!
Via onze social kanalen brengen we jouw woning onder de aandacht. Afhankelijk van het pakket dat je gekozen hebt worden er professionele foto’s, video’s, plattegronden, etc. van je woning gemaakt. Ook wordt er ingemeten met de laatste meetmethodes. Daarnaast schrijven we pakkende teksten om tot een goede woningpresentie te komen.

Wil je het maximale uit je huis halen? Met veel enthousiasme, creativiteit en een praktische, persoonlijke aanpak past onze stylist verkoopstyling toe.
Bij leegstaande woningen, nieuwbouw of woningen die gemoderniseerd moeten worden maken we gebruik van artist impression. Een artist impression biedt een potentiële koper een blik op de mogelijkheden van een woning door middel van digitale restyling.


Stap 4

Bezichtiging

Wij begeleiden en coördineren de bezichtigingen. Je hoeft daarvoor niet thuis te zijn. Potentiele kopers worden juist geremd door de aanwezigheid van de verkoper. Ze durven minder vragen te stellen en opmerkingen te maken. Tijdens de rondleiding krijgen we een goed beeld van de potentiele koper en daar stemmen we de vervolgstrategie op af. Van alle bezichtigingen krijg je natuurlijk direct een terugkoppeling.
Wat kun jij doen om je woning verkoop klaar te maken? Natuurlijk zorg je ervoor dat jouw woning er spik en span uitziet. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze handige checklist. Uitvoeren en afvinken maar!


Stap 5

De onderhandelingen gaan beginnen

Spannend! Het is tijd voor het eerste bod. Wij gaan voor jou in onderhandeling met de geïnteresseerde(n). Hierbij gaat het niet alleen om de onderhandeling over de prijs, maar ook over de overdrachtsdatum, ontbindende voorwaarden en het opstellen van de lijst roerende zaken. Wij houden voor jou het complete overzicht en houden je continu op de hoogte van de ontwikkelingen. Gefeliciteerd! Je bod is geaccepteerd, wat nu?


Stap 6

Koopovereenkomst

Jullie zijn het eens geworden over de prijs, opleverdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over de roerende zaken.
We gaan de concept koopovereenkomst opstellen. Deze ontvang je van ons. Controleer altijd alle gegevens goed. Kunnen we je hierbij helpen, laat het weten, dan kijken we graag met je mee.

Tip van ons: laat je niet misleiden door het woord voorlopige koopovereenkomst. Er bestaat namelijk niet zoiets als een voorlopig koopcontract. Zodra beide partijen een handtekening hebben gezet is het bindend. Daar is dus niets voorlopigs aan. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper is overgedragen. Na deze drie dagen is de koop rond.

Waarschijnlijk heeft de koper een ontbindende voorwaarde opgenomen voor de financiering, ze hebben dan 6 weken de tijd om de financiering in orde te maken. Na deze termijn vervallen de ontbindende voorwaarden en is de koop definitief. De kopers dienen dan ook voor een bankgarantie zorg te dragen.

Nu kunnen we proosten!


Stap 7

De laatste stapjes

De verkoop is een feit. Op de datum van overdracht vindt er eerst een vooropname plaats. Je gaat samen met de kopers naar de woning en naast het controleren van de woning nemen jullie samen de meterstanden op.

Vervolgens gaan jullie samen naar de notaris om de overdracht officieel vast te leggen. Alles is nu afgerond. Zijn er toch nog vragen of onduidelijkheden, je weet ons te vinden.


Nieuwsgierig? Klik hier